Mobil nyelvváltó

Настолни лампи за ефективно учене

PDF Изтегляне Отпечатването на статия E-mail

3958 Balor

Когато нашите деца навлязат в училищна възраст, стават необходими някои промени в стаите им. Там, където играта беше в центъра на вниманието, нов вид дейност придобива значение: ученето. Четенето, писането на домашни, ученето на стихове и други дейности изискват създаването на ефективно – но нежно за очите – осветление. В допълнение към всичко това трябва да вземем предвид и естествените характеристики на стаята, когато избираме лампи за новите приключения на нашите деца.

7 съвета за избор на перфектната настолна лампа

Когато нашите деца навлязат в училищна възраст, стават необходими някои промени в стаите им. Там, където играта беше в центъра на вниманието, нов вид дейност придобива значение: ученето. Четенето, писането на домашни, ученето на стихове и други дейности изискват създаването на ефективно – но нежно за очите – осветление. В допълнение към всичко това трябва да вземем предвид и естествените характеристики на стаята, когато избираме лампи за новите приключения на нашите деца.

74013 Hardin

(74013 - Hardin)

Как мога да осигуря правилните условия?

Уверете се, че сте поставили учебното бюро на подходящото място, за предпочитане близо до естествен източник на светлина. Въпреки това, тъй като тези дейности обикновено се случват през късните следобеди и вечери, от есента до пролетта, е неизбежно да използвате изкуствено осветление за домашна работа. Добрата новина е, че с малко внимание можем да намерим идеални решения за всичко това и няма нужда да се притеснявате, че ще натоварите очите на детето си по време на домашно обучение.

Колко вида лампи са необходими?

В детската стая обикновено има централен плафон, който осигурява общо осветление на пространството. Най-често избираме това много преди училищна възраст, но ако използваме внимателно оборудвана лампа дори в ранна детска възраст, струва си да се замислим колко подходящо е даденото осветително тяло за новата фаза. Важно е да обмислите разположението на бюрото и сенките и да замените по-меките светлини, които успокояват по-малките деца, с по-силни източници на светлина с топла или естествена цветова температура. Това трябва да бъде допълнено с гъвкави лампи и източници на светлина, като подови лампи и LED ленти. Освен всичко това, качествени, за предпочитане универсални настолни лампи също ще са необходими за учене и четене.

 3516 Lionel

(3516 - Lionel)

Къде да поставите настолната лампа?

Когато поставяте бюрото, постарайте се светлината от таванната лампа или лампите да не засенчва детето, което седи на бюрото. Разположете бюрото и настолната лампа така, че светлината да идва от подходящата страна, т.е. отляво за дете с дясна ръка и от дясно за левичари, като се уверите, че малкият читател или писател не  хвърлят сянка върху книгата или тетрадката. Особено полезно е, ако лампата е регулируема, което ни позволява да променяме ъгъла на навлизане на светлината.

4215 Arno

(4215 - Arno)

Изберете умна настолна лампа!

Сред LED настолните лампи днес могат да бъдат намерени множество интелигентни опции: тяхната регулируема яркост и цветова температура помагат да персонализираме осветлението според текущите ни нужди. Моделите, оборудвани с цифрови дисплеи, предлагат допълнителни функции за удобство: можем да следим времето, температурата и дори да задаваме аларми на тях, да не говорим за спестяване на енергия и разходи с LED крушки.

3958 Balor

 (3958 - Balor)

Каква е идеалната цветна температура?

Ако детето ни трябва да научи наизуст стихотворение или да учи за изпит, добра идея е да настроим студено бяла светлина за още по-ефективно учене и за осигуряване на активен фокус. За четене или домашна работа може да се използва топла или естествена бяла светлина според предпочитанията на детето ни. Някои лампи за четене дори предлагат опции за осветление за настроение, така че могат да служат и като нощни светлини.


2029 Nilfgard

(2029 - Nilfgard)

Не само умна, но и красива!

Въпреки че функционалността е решаваща за настолните лампи, ориентирани към учене, страхотна новина за децата е, че лампата в стаята им може да бъде и стилна. За по-големите момчета смело препоръчваме по-сериозни модели в черно, сребристо или кафяво, докато за момичетата са за предпочитане белите дизайнерски лампи.


74014 Hardin

(74014 - Hardin)

Какво друго да имате предвид, когато купувате настолна лампа?

Ако мислите дългосрочно, струва си да изберете LED настолна лампа. С тези лампи животът на LED светлинния източник може да достигне до 50 000 часа, с 5 години гаранция. По този начин няма да се налага да се притеснявате за нужда от подмяна в скоро време. Освен това по-усъвършенстваните модели позволяват регулиране на цветовата температура, автоматично изключване, а някои дори идват с вградени безжични зарядни устройства за зареждане на телефони.

2977 Tekla

(2977 - Tekla)

За повече идеи разгледайте гамата от настолни лампи Rábalux >>> https://rabalux.com/table-lamps